Norgesmester i Barnetrylling!

Helgen 11. – 13. november ble tryllekongressen Magiske Timer arrangert av Magiske Cirkel Norge på Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo sentrum. Under kongressen ble blant annet det prestisjetunge Norgemesterskapet i Trylling arrangert, og det endte med maksimal uttelling for entertainer Hans Henrik Verpe i en av de tre kategoriene.

Norgesmester i Barnetrylling

Hans Henrik Verpe ble av juryen kåret til den nye Norgesmesteren i Barnetrylling, men det var ikke det eneste som skjedde i løpet av NM-helgen. Under NM i Trylling konkurreres det i 3 kategorier: Nærmagi (egentlig: “close-up”), Scenemagi og Barnetrylling. I nærmagi og scenemagi er det egne konkurranser for “juniorer” (deltakere under 18 år).

Norgesmesterskap i NærmagiVerpe hadde satt seg det hårete målet å ta en pallplass i samtlige kategorier, og stilte altså i alle tre seniorkonkurransene – og det gikk ikke så rent galt heller. Verpe var en soleklar publikumsfavoritt i nærmagikonkurransen, der han stilte med et innslag bestående av en hånddukke utformet som ei heks, som med vekslende hell forsøkte å utføre triks i Verpes sted. I denne konkurransen ble det, på tross av publikums gapskratt og lovprisninger, ingen pallplassering for Verpe, og han spekulerer selv i om han kanskje ble diskvalifisert i kategorien. Dette fordi selve tryllingen i dette innslaget var nokså sekundær, og det het i juryens avgjørelse; “Det var så mye humor at man nesten glemmer tryllingen”. En tilbakemelding som dette er likevel en slags seier for Verpe, og han er selv veldig fornøyd med å ha vunnet publikums gunst med dette innslaget. Han er dessuten enig i juryens begrunnelse.

 

Har du lest: Norgesmesterskap i Trylling for barn!

 

I den andre av de tre kategoriene, Scenemagi, gikk det imidlertid langt bedre. Her gjorde Verpe et innslag med en mer balansert blanding av humor og trylling, og stakk av med en andreplass da dommen falt. Det hører med til historien at det ikke ble delt ut noen førsteplass, og Verpe hadde dermed høyeste score, og var slik sett “vinner” av konkurransen. Reglene i NM er nemlig konstruert slik at den enkelte utøver, foruten å konkurrere mot de andre deltakerne, konkurrerer mot et poengkrav. I praksis betyr dette at for å vinne NM og kunne kalle seg Norgesmester, holder det ikke å ha høyere score enn de andre. Det holder ikke å være best av de som er påmeldt. Du må i tillegg overgå en viss poengterskel for å være kvalifisert til å kunne kalle deg Norgesmester. Når den beste av de som er med ikke overgår denne terskelen, får han 2. plass, og førsteplassen blir ikke utdelt.

Verpe tryller i Norgesmesterskapet i Trylling

Dette er et system for å kvalitetssikre Norgesmestertittelen. Hvis tre elendige kandidater stiller i NM, er det uheldig om den minst elendige stikker av med en Norgesmestertittel, bare fordi han eller hun var best av de tre. Det bør nevnes her at det samme systemet gjelder for andre- og tredjeplass, og det spesielle med årets NM var at Verpe var den eneste som over hodet mottok noen plassering i denne kategorien. 1. plass ble ikke utdelt, og 3. plass ble ikke utdelt. Men Verpe fikk altså en andreplass. Også en sann seier.

 
 
 
 
 
 

Sjekk også: Book en Klovn til Barnebursdagen!

 

Men den virkelige seieren ligger altså i kategorien “Barnetrylling”. Her har Verpe i alle år vært en yndet gjest på festivaler, happenings på kjøpesentre og andre barnearrangementer, men denne helgen fikk han altså det ultimate beviset på at han er den ubestridte Kongen av trylling for barn. Ikke bare hadde han høyeste score og var etter juryens vurdering den beste av alle som deltok, men han overgikk den strenge poenggrensen og ble kåret til Norgesmester i Barnetrylling 2016!

Dette er en hedersbetegnelse som Verpe setter utrolig høyt, og på Facebook skriver han at han er rørt og takknemlig over å ha mottatt den høythengende prisen. Hans Henrik Verpe har en genuin lidenskap for det han holder på med, noe som er helt nødvendig for å klare å engasjere barn slik som man ser på disse bildene…

Hans Henrik Verpe trollbinder barn med sitt fantastiske barnetrylleshow

Sjekk også den offisielle resultatlista for NM i Trylling!