Norgesmester – igjen!

Tryllekunstner Hans Henrik Verpe er Norgesmester i Barnetrylling for andre året på rad

Helgen 20.-22. oktober var det nok en gang duket for det prestisjetunge Norgesmesterskapet i Trylling. Denne gangen gikk det hele av stabelen på historiske Lillestrøm Kulturhus, og nytt av året var at de to foreningene Den Magiske Ring og Magiske Cirkel Norge sammen arrangerte mesterskapet.

Med andre ord var altså forholdene maksimalt til stede for et omfattende og velsmurt mesterskap, et mesterskap det må kunne sies å ha gått svært bra i for vår artist; entertainer Hans Henrik Verpe. Tradisjonen tro stilte Verpe i alle de tre kategoriene i NM; Scenetrylling, nærmagi og barnetrylling. Som tidligere år gikk det slettes ikke galt for Verpe, men 2017 ble et ekstra minnerikt år for den lovende artisten…

 

Tore Torells Ærespris

Foruten å ha sikret seg sølvmedaljen i scenetrylling enda en gang, tok Verpe dette året i havn en ærespris som ikke er blitt utdelt på mange år, nemlig den ekstremt høythengende prisen Tore Torells Ærespris. Tore Torell har i alle år vært en foregangsmann for å gjøre trylling underholdende. Da han bragte trylling ut til massene på NRK gjennom 60- og 70-tallet, var det nettopp i en form som tok sikte på å underholde like mye som å forundre. Det er også dette Tore Torells Ærespris gis for; Det mest underholdende innslaget.

Norgesmester i Trylling Hans Henrik Verpe tryller med hånddukkeI fjorårets mesterskap var Verpe en uforbeholden puiblikumssuksess i nærmagikonkurransen, der han stilte med sitt hånddukkeinnslag. Tilbakemeldingene den gangen var at “det var så mye humor at man nesten glemmer tryllingen“. I år svarte Verpe på tiltale, og hadde gjort justeringer på dette innslaget. Han tok ingen tradisjonell pallplass med dette innslaget i år heller, men kunne takket være denne akten ta med seg hjem Tore Torells Ærespris for mest underholdende innslag. I juryens begrunnelse het det blant annet: “Vi flirer så mye at det av og til er vanskelig å skrive“. En tilbakemelding og en hedersbetegnelse som dette setter Verpe ekstremt høyt, da det er en hjertesak for ham å bringe arven etter Torell videre og sikre at trylling ikke bare er forundrende, men også underholdende.

 

Norgesmester i Barnetrylling – igjen

Men prisdrysset stoppet ikke med andreplass i scenetrylling og Tore Torells Ærespris. Det konkurreres nemlig i en tredje kategori, der Verpe i år feide all motstand av banen med imponerende eleganse. Barnetrylling. Verpe er med årene blitt en tungvekter i barneunderholdningsbransjen, noe som definitivt kom til uttrykk under årets mesterskap. For andre året på rad gikk Verpe helt til topps i Barnetryllekatogiren, og passerte den strenge poenggrensa som sikrer at Norgesmestertittelen ikke deles ut til hvem som helst.

Tryllekunstner Hans Henrik Verpe holder fram pokalene fra Norgesmesterskapet i tryllingDet spesielle med årets mesterskap var at Verpe gjorde det så bra, at han sprengte alle konvensjoner. Hoveddommer Rune Carlsen sa under premieseremonien at avgjørelsen var den “letteste saken ever“, og konkurrentene hans hyllet ham på Facebook dagen etter, og framholdt at Verpe stiller i en klasse for seg selv. Verpe selv er utrolig rørt og ydmyk i møte med disse hedersomtalene, og legger til at han stadig arbeider målrettet med å spisse sine forestillinger for barn og unge for å sikre at disse fenger publikum maksimalt.

Teamet til Verpe retter ham et stort gratulerer og gleder seg over å se at et samlet fagmiljø er så unisone i vurderingen av hans bravader.

Sjekk også den offisielle resultatlista for NM i Trylling!