Flere nordmenn hedret under Blackpool Magic Convention 2019

Helgen 15.-17. februar arrangerte Blackpool Magicians Club den 67. Blackpool Magic Convention – den største i verden av sitt slag. Hans Henrik Verpe var blant flere nordmenn som fikk oppmerksomhet under arrangementet.

The logo of Blackpool Magic Convention

For på kongressens andre dag arrangeres det tradisjonsrike gong-showet “Beat the Wand”. Britene er kjent for dette formatet, der publikum buer og slenger ukvemsord hvis de ikke liker det de får se, og jubler og plystrer om det er motsatt. For å spisse det hele distribueres fem tryllestaver tilfeldig ut blant publikum, og hvis tryllestavene løftes i været (alle fem), blir mikrofonen skrudd av og artisten må forlate scenen.

Verpe deltok i showet med standup (på engelsk!). Det gikk bra i litt over et minutt, men så bestemte den larmende juryen seg for å gi ham den femte staven, og etter snaut halvannet minutt måtte han gå av.

Bildet viser medaljevinnerne Brian Hoseth, Boje Hoseth og Alexander Haugaas under tryllekongressen "Blackpool Magic Convention".

Fra venstre:Brian Hoseth, Alexander Haugaas og Boje Hoseth. Haugaas vant showkonseptet “Beat the Wand”, mens Boje og Brian kom på andreplass. Verpe deltok med stand up på engelsk.

Bedre gikk det imidlertid for tre andre nordmenn i det noe bisarre show-konseptet. Den etter hvert ganske så kjente Brian Hoseth og hans far Boje Hoseth deltok sammen med et innslag og endte på andreplass. Selve førsteplassen gikk til Alexander Haugaas, som Verpe arrangerer showkonseptet Et Føkkings Trylleshow sammen med, og med det kunne altså tre nordmenn bekle de øverste to plassene på pallen i showet.

Alexanders vinnerinnslag bestod av en nokså på kanten tryllerutine av meget eksplisitt karakter, og Hoseth-duoens bidrag var skodd over noe tilsvarende lest. At Verpe fikk stått på scenen og gjort standup på noe annet enn morsmålet ser han uansett som en fin lærdom og en slags seier i seg selv.

Vi gratulerer vinnerne og ser frem til neste års kongress allerede!