Hans Henrik konsulent på teaterforestillingen Harry Påtter

Lørdag 14. november i år settes barne- og ungdomsforestillingen Harry Påtter (med Å) opp på Sentralen i Oslo. Teaterforestillingen, som er skapt av teaterkompaniet Madam Pysj, handler om vanlige folk som går på tryllekunstnerskole for å lære å trylle. Og med seg som faglig ansvarlig for å sikre det tryllefaglige innholdet, hadde kompaniet ingen ringere enn Hans Henrik Verpe.

Forestillingen er primært laget for et barneskolepublikum, og den skal derfor på nyåret ut på skoleturné i regi av DKS (Den Kulturelle Skolesekken). Men for å sikre seg at også mannen på gata kan få et møte med dette nyskapte universet, som altså kombinerer den beryktede Galtvort Trollmannsskole med det litt mer trivielle og ikke så magiske ved å være tryllekunstner, setter Madam Pysj opp forestillingen som en engangshendelse på Sentralen senere i år.

I og med at forestillingen portretterer vanlige mennesker som skal gå på tryllekunstnerskole for å lære å trylle, meldte behovet seg tidlig for gjengen bak forestillingen å få tak i en tryllekunstner som kunne bistå dem med alt det tryllemessige. Valget falt på Hans Henrik Verpe, og det sannsynligvis ikke uten grunn:

Ikke bare har Verpe gjort flere liknende konsulentoppdrag tidligere, som da han bisto i produksjonen av spillefilmen Dirk Ohm – Illusjonisten som forsvant, men han har bred teaterfaglig kompetanse generelt – en kjærkommen egenskap når det trossalt er teater som skal produseres. Blant annet kan Verpe skilte med å ha en slags Bachelorgrad i Trylling og han går i skrivende stund siste året på Master of Visual and Performing Arts på OsloMet – Storbyuniversitetet.

Alt i alt sier både Verpe og gjengen i Madam Pysj seg svært fornøyde med det de har klart og skape, og de gleder seg samtlige til forestillingen skal settes i ut i liv den 15. november på Sentralen.

Og dersom du også vil være blant de heldige (det er trossalt begrenset med antall plasser i disse dager), må du kaste deg rundt og sikre deg dine billetter på følgende lenge (Sentralens hjemmesider) idag!