Informasjon om Coronaviruset

Torsdag 12. mars iverksatte regjeringen de mest inngripende tiltakene det norske folk noen gang har opplevd i fredstid, som et ledd i kampen mot spredning av koronaviruset. Tiltakene rammer underholdningsindustrien og alle våre samarbeidspartnere spesielt hardt.

Bilde som symboliserer stansen underholdningsbransjen merker under sanksjonene ifbm coronaviruset
Foruten å stenge alle landets barnehager, skoler og universiteter, har myndighetene innført en rekke strenge tiltak, som i stor grad påvirker hvordan nodmenn for tiden lever livene sine. Ett av disse tiltakene er i praksis å ha innført arbeidsnekt for artister. Det vil si, myndighetene har ikke lagt restriksjoner på artisters anledning til å drive innbringende virksomhet, men de har forbudt kulturelle arrangementer som konserter, teaterforestillinger osv.

Dette betyr i sin tur at alle planlagte arrangementer i det ganske land nå er avlyst, og de artistene som skulle opptrådt blir sittende uten hyre. De har heller ikke anledning til å booke nye opptredner i perioden sanksjonene gjelder for.

 

Hva betyr tiltakene for deg?

Dersom du er en av de mange som hadde booket entertainer Hans Henrik Verpe til ditt arrangement i ukene fremover, trenger du ikke være bekymret for utgifter. At avlysningen skyldes krisetiltak fra øverste myndighet i landet, gjør at kanselleringen faller under det som i juridiske termer er kjent som Force Majeure. Det innebærer at avlysningen skyldes forhold ingen av de invollverte partene rår over, og derfor skal ingen lastes. Kunden trenger ikke å betale honorar, og artisten trenger ikke kompensere uteblitt oppmøte. Se for øvrig din egen kontrakt med oss, eller ta kontakt dersom du lurer på noe.

Underholdning i tiden fremover?

Selv om myndighetenes arrangementsblokkade ikke rammer små, private arrangementer som f.eks. barneburdsdager eller utdrikningslag, anbefaler vi ikke å gjennomføre slike. Det er i strid med myndighetenes anmodning om å unngå unødvendig sosial kontakt, og selvom det ikke er straffbart å bryte denne anmodningen, ser vi ingen grunn til å ignorere den.

Ønsker du å booke entertainer Hans Henrik Verpe til et slikt mindre arrangement under varigheten av disse første smittespredningsstanstiltakene, må vi derfor skuffe deg. Vi tar ingen oppdrag, små eller store, før myndighetene letter de sosiale sansksjonene som foreligger.

Vi behandler imidlertid alle henvendelser, og svarer på alle innkommende e-poster og telefoner som vanlig, så dersom du har en henvendelse om et arrangement som ligger langt fremover i tid, ikke nøl med å ta kontakt!